مبانی، پیشینه و ادلهی اثبات مباحث به هم پیوستهی «ولایت الهیه»، «حکومت اسلامی» و «ولایت فقیه» در اقوال فقهای شیعه با تکیهی بیشتر بر اقوال مراجع عظام و علمای اعلام معاصر.
در جلد دوم این مجموعه به موضوعاتی همچون: تعریف ولایت، حوزههای سه گانه ولایت از نگاه قرآن، ویژگیهای ولی و حاکم اسلامی، سیر تاریخی اندیشه «ولایت فقیه» در اقوال فقهای شیعه و... پرداخته میشود.
برشی از کتاب:
*اساسیترین مسئله دین، مسئله ولایت است؛ چون ولایت، نشانه و سایه توحید است.
ولایت؛ یعنی حکومت چیزی است که در جامعه اسلامی متعلق به خداست و از خدای متعال به پیامبر(ص) و از او
به ولی مؤمنین میرسد.
ولایت یعنی پیوند؛ یعنی همین شکل زنجیرهای پیدا کردن انسانها با یکدیگر؛ این معنای ولایت است. ولایت ائمه اطهار(ع) هم که شنیدید و گفته میشود، این یعنی همان پیوند میان ما و امام ما؛ از لحاظ فطرى، از لحاظ روحی و از لحاظ عملی. اگر این سه حالت پیوند میان ما و ائمه(ع) و پیغمبر(ص) و خدا پیدا بشود، این همان ولایت است.
*ولایت؛ یعنی پیوند و ارتباط تنگاتنگ و مستحکم و غیرقابل انفصال و انفکاک. جامعهی اسلامی که دارای ولایت است؛ یعنی همهی اجزای آن به یکدیگر و به آن محور و مرکز این جامعه؛ یعنی ولی، متصل است. لازمهی همین ارتباط و اتصال است که جامعهی اسلامی در درون خود یکی است و متحد و مؤتلف و متصل به هم است و در بیرون نیز اجزای مساعد با خود را جذب میکند و اجزایی را که با آن دشمن باشند، بهشدت دفع میکند. (بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جمع کثیری از دانشگاهیان و طلاب حوزههای علمیه در تاریخ 29آذر1368)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است